Israëls VN-ambassadeur leidt vergadering van VN

Sunday, September 17, 2017 |  Yossi Aloni
De Israëlische ambassadeur van de Verenigde Naties, Danny Danon, is voor een jaar benoemd als een van de 21 vice-presidenten van de Algemene Vergadering van de VN. Hij zal komende dinsdag de vergadering leiden, wanneer onder andere ook de premier van Israël, Benjamin Netanyahu, een toespraak zal houden.

Danny Danon met de president van de Algemene Vergadering van de VN, de Sloveense minister van Buitenlandse Zaken Miroslav Lajčák. (Foto: Israëlische ambassade bij de VN).

Danon werd in deze belangrijke positie gekozen als vertegenwoordiger van de West Europese en Anderen Groep (WEOG). In het kader van zijn functie zal hij de vergaderingen van de Algemene Vergadering leiden en ook deelnemen aan de planning van de agenda van deze vergaderingen.

Danny Danon zei: 'Ik ben er trots op om Israël te vertegenwoordigen in deze belangrijke rol, die onze positie als gelijkwaardig lid van de Verenigde Naties versterkt. We hebben meer dan eens bewezen dat er geen rol is die we niet kunnen vervullen in de belangrijkste internationale organisatie ter wereld.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.