Israëlisch bedrijf bouwt prototype Mexicaanse muur

vrijdag 15 september 2017 |  Redactie Israel Today
Elta North America, een Israëlische defensiebedrijf met een Amerikaans hoofdkantoor in Maryland, is één van de vier bedrijven die zijn uitgekozen om een ​​prototype te bouwen voor het geplande project van een grensmuur tussen de Verenigde Staten en Mexico.

Het bedrijf is een dochteronderneming van Israel Aerospace Industries (IAI). Ongeveer 200 bedrijven hadden zich ingeschreven voor een subsidie ​​van 300.000 tot 500.000 dollar voor het ontwikkelen van een ​​model voor deze muur. De Amerikaanse president Donald Trump heeft Israël geprezen voor zijn eigen zuidelijke grenshek langs Egypte, bedoeld om de illegale binnenkomst van Afrikaanse migranten in het land te stoppen.

Eind vorige week werd bekend gemaakt welke bedrijven zijn geselecteerd. In totaal bouwen acht bedrijven prototypes voor de bijna 3200 kilometer lange muur. Vier van de bedrijven zullen muren van beton voorstellen en vier andere zullen doorzichtige of 'intelligente' muren ontwikkelen. Elta werd gekozen om aan een 'intelligent' muurproject te werken. Het uiteindelijke project kan 25 miljard dollar kosten.

Elta produceert tegenwoordig radarsystemen en onderdelen voor takken van het Amerikaanse leger, maar levert ook radaronderdelen voor het Israëlische leger, dat die aankoopt met behulp van Amerikaanse militaire steun die in de Verenigde Staten moet worden besteed. In zijn Israëlische hoofdkwartier produceert Elta radarsystemen voor het raketschild Arrow, het Iron Dome raketafweersysteem, en ook voor spionage- en gevechtsvliegtuigen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.