IDF legt beslag op geld voor familie van moordenaar

donderdag 14 september 2017 |  Redactie Israel Today
Soldaten van het Israëlische leger hebben woensdag­nacht, i.s.m. de Israëlische veilig­heids­dienst Shabak, een ope­ratie uitge­voerd in de Arabische stad Yatta, nabij Hebron. Daarbij werd geld in beslag genomen, bestemd voor de familie van de terrorist die in januari 2015 Dafna Meir in haar tuin vermoordde.

Dafna Meir (Foto met dank aan haar familie).

De autoriteiten maakten bekend dat Hamas de familie een bedrag van ₪ 48.000 (ongeveer € 12.000) ter beschikking had gesteld voor de bouw van een nieuw huis, nadat het huis van de familie na de aanslag door Israëlische veiligheidstroepen was verwoest. Op dit geld is nu beslag gelegd, zo meldde INN

Familieleden van de terrorist voor de ruïnes van het verwoeste huis (Foto: Wisam Hashlamoun/Flash90).

De moord op Dafna Meir vond plaats op 16 januari 2016, toen ze in de tuin van haar huis was. Ze werd voor de ogen van haar kinderen door een 16-jarige terrorist neergestoken. Ze probeerde zichzelf te verdedigen en tegen de terrorist te vechten, zodat hij zou vluchtten, wat wel de levens van de kinderen redde. Voor de moeder kwam elke hulp te laat.

De echtgenoot en de vier kinderen bij de begrafenis van Dafna Meir (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Tijdens de operatie in Yatta hebben de veiligheidstroepen ook een door Hamas geleide hulporganisatie gesloten. Deze mantelorganisatie hield zich bezig met het inzamelen van gelden voor de families van terroristen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.