Alerte grenspolitie verhinderde steekpartijen

dinsdag 12 september 2017 |  Redactie israel Today
Een Arabische inwoner van Hebron in Judea werd dinsdagochtend gearresteerd, nadat hij had geprobeerd om een mes binnen te smokkelen in het Graf van de Aartsvaders, de Machpela-grot in Hebron.

Het bij de jongeman aangetroffen mes. (Foto: Politiewoordvoerder)

Bij een controlepost voor de Machpela-grot wekte een 15-jarige Arabische jongeman de verdenking van de daar gestationeerde agenten van de grenspolitie. De verdachte naderde de controlepost bij een van de ingangen van het Graf van de Aartsvaders, maar voordat hij het gebouw kon binnengaan vroeg een van de agenten hem, zijn shirt op te tillen.

Daarbij ontdekten ze het handvat van een mes, dat hij verborgen had, en bevalen hem zich over te geven. De verdachte trok het mes, maar kon worden gearresteerd nadat de agenten hun wapen trokken en het bevel herhaalden om zich over te geven. Zo kon de jonge verdachte worden gearresteerd zonder dat werd geschoten. Niemand raakte gewond.

Dit is al het derde incident in zes dagen, waarbij een Arabier een controlepost nadert en een mes bij zich draagt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.