Oud-minister: Netanyahu, stap op wegens corruptie

dinsdag 12 september 2017 |  Redactie Israel Today
De vroegere Israëlische minister van Defensie, Moshe Ya'alon (Likoed), is van mening dat de talrijke corruptieschandalen rond premier Benjamin Netanyahu hem geen andere keuze laten dan onmiddellijk af te treden. 'De premier moet nog vandaag terugtreden, meteen,' zei Ya'alon tijdens een culturele gebeurtenis in de kuststad Netanya.

De voormalige minister van Defensie, Moshe Boogie' Ya'alon, sprak in januari 2017 in de Hebreeuwse Universiteit. (Foto: Miriam Alster/Flash90)

'Er is geen vertrouwen in de regering. En als dat nog niet duidelijk genoeg is, ik ben niet zeker dat dit niet ook invloed kan hebben op de rekruteringen van het leger,' voegde hij eraan toe.

Voordat Ya'alon minister van Defensie werd, was hij de stafchef van het Israëlische leger. In mei 2016 werd hij ontslagen van de functie van minister van Defensie, nadat hij zich openlijk had uitgesproken tegen de politieke beslissingen van Netanyahu.

Ya'alon stoort zich vooral aan het schandaal rond de aankoop van onderzeeboten van het Duitse concern ThyssenKrupp, waarmee meerdere Israëlische ambtenaren relaties schijnen te hebben gehad. Enkelen van deze ambtenaren en ook familieleden van Netanyahu waren betrokken bij dit schandaal, bekend als Dossier 3000, maar Netanyahu zelf is niet een van de verdachten.

Desondanks zei Ya'alon: 'De mensen begrijpen niet hoe schadelijk corruptie voor ons allemaal is. Denk eens aan wat je zou kunnen doen met 2 miljard euro, in plaats van die te investeren in duikboten die niet nodig zijn.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.