Premier Netanjahu bezoekt Latijns-Amerika en New York

maandag 11 september 2017 |  Redactie Israel Today
Gisteren is Netanyahu als eerste Israëlische premier begonnen aan een bezoek aan Latijns-Amerika. Zijn reis zal in Argentinië beginnen, dan reist verder naar Colombia en Mexico, en vervolgens naar New York.

Voor zijn vertrek naar Latijns-Amerika zei premier Netanyahu, dat hij aan het eind van de maand de Amerikaanse president Trump zal ontmoeten, in de marge van de Algemene Vergadering van de VN in New York.

Netanyahu: 'Het gaat om een historisch bezoek. Het is de eerste keer dat een Israëlische premier Zuid- en Midden-Amerika bezoekt. In Argentinië word ik begeleid door medewerkers van het Israëlisch Ministerie van Buitenlandse Zaken, waarvan familieleden bij de terreuraanslag in Buenos Aires zijn gedood. Daarna gaan we naar Colombia en dan Mexico. Ik heb de Mexicaanse president in een gesprek gezegd, dat Israël bereid is tot hulp (na de aardbeving). Na mijn bezoek aan Mexico zal ik mijn vriend Donald Trump in New York ontmoeten.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.