Israëlische delegatie gaat helpen in Florida

zondag 10 september 2017 |  Redactie Israel Today, WIN
Een delegatie van diverse Israëlische reddingsorganisaties, de 'Israëlische ReddinsCoalitie' van de stichting Israelife is in de nacht van zaterdag op zondag naar Florida gevlogen, om daar de Joodse gemeenschap en de daar wonende Israëli's evenals de bevolking terzijde te staan, wanneer de orkaan Irma over Florida heen zal razen.

De delegatie bestaat uit vrijwilligers van verschillende reddingsorganisaties, én de in de VS actieve organisatie Ichud Hatzala. De taak van de delegatie is een eerste reactie op de schade die door de orkaan wordt veroorzaakt. De vrijwilligers moeten de Joodse gemeenschap en de in Florida wonende Israëli's gedurende de eerste momenten na de orkaan ondersteunen, tot de komst van de Amerikaanse reddingsdiensten.


De vrijwilligers van Israelife voor hun vertrek naar Florida.

De stichting 'Israëlife' heeft al veel ervaring opgedaan met de hulp in rampgebieden. In 2015 stuurde de stichting een reddingsteam naar het door een aardbeving getroffen Nepal. Daar bouwden zij een veldhospitaal en gaven de bevolking en de daar verblijvende Israëlische toeristen medische verzorging.

Ook in Texas, getroffen door de orkaan Harvey, waren Israëlische hulpverleners aanwezig. Leden van de opsporings- en reddingsdienst ZAKA geven er hulp aan Joodse en christelijke gemeenschappen. Een van de teams hielp op verzoek van zijn predikant de naar zijn overstroomde woning teruggekeerde Adrian, die zijn huis als een moerasgebied aantrof. Het enige wat niet beschadigd was in zijn boekenkast, waren Joodse Hebreeuws-Engelse teksten en Bijbels. 'Al mijn gewone boeken waren vernield, maar de bladzijden van deze boeken waren nog droog, nog bruikbaar en niet beschimmeld'. Adrian bestudeert deze teksten om het Joodse volk beter te begrijpen en te zoeken naar 'cohesie tussen Joodse en christelijke gemeenschappen'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.