Video: Interview met toeristengids Aaron Lipkin

zondag 10 september 2017 |  Redactie Israeltoday.nl, Israel CNN
We maken in deze video kennis met Aaron Lipkin, geboren en getogen in Israël. Hij werkt sinds 1997 in het toerisme en heeft duizenden toeristen naar Israël gebracht en rondgeleid. De video is zaterdag uitgezonden door Family7.

Na het bestuderen van de geschiedenis van Judea en Samaria – die we de Westbank noemen – besloot Aaron dat het tijd is om de rondreizen door Israël 'op de goede manier' te regelen. Hij vond: het overslaan van belangrijke plaatsen zoals Hebron (waar de aartsvaders woonden), Bethel en Shilo (waar de Ark van het Verbond heeft gestaan) en de berg Ebal (waar bij de intocht de zegen en de vloek werden uitgesproken), dat kan toch niet?

Aaron Lipkin begreep ook dat Israël niet alleen een 'Bijbelse supermacht' is, maar ook een leidende rol speelt op gebieden zoals landbouw, geneeskunde en hightechindustrie. Dit leidde tevens tot het aanbieden van professionele studiereizen, naast reizen die de ontmoeting van Joden en christenen bevorderen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.