Syrië stelt Israël verantwoordelijk voor aanval

donderdag 7 september 2017 |  Redactie Israel Today
Het Syrische leger heeft vanochtend vroeg gemeld, dat Israëlische gevechtsvliegtuigen afgelopen nacht doelen van het Syrische leger hebben aangevallen. Aan Israëlische kant waren er geen berichten over een mogelijke aanval door de Israëlische luchtmacht.

F-15i van de Israëlische Luchtmacht (Archieffoto: Ofer Zidon/Flash90)

Van de Syrische zijde werd gemeld dat de aanval was gericht op een centrum voor wetenschappelijke studies en onderzoek in Hama, dat ook werd gebruikt door Iraanse militaire experts en leden van de Libanese Hezbollah. Er zouden twee Syrische militairen zijn gedood.

Het onderzoekscentrum zou in werkelijkheid een fabriek voor de productie van chemische en andere wapens zijn, zoals het voormalige hoofd van de Israëlische militaire geheime dienst, nu directeur van het Institute for National Security Studies, Amos Jadlin later verklaarde. Deze chemische wapens zouden duizenden Syrische burgers hebben gedood, zei hij. Of Israël nu achter de aanval op de wapenfabriek zit, daarover wil hij niets zeggen.
Het nieuwsportaal Ynet meldde dat ook een konvooi met wapentransporten voor Hezbollah werd aangevallen. Ook daarop waren geen reacties van het Israëlische leger.

Het Syrische leger waarschuwde dat de aanval van vannacht ernstige gevolgen zal hebben. Het leger is vastbesloten om het terrorisme te vernietigen en van het hele grondgebied van Syrië te verdrijven. Daarbij zou het onbelangrijk zijn welk soort hulp deze terroristische groepen zouden ontvangen. Israël zou met de aanval de moraal van de Islamitische Staat (ISIS) versterken, stond verder in een verklaring van het Syrische leger. Deze aanval zou een bewijs zijn voor Israëls actieve steun aan ISIS en andere terroristische organisaties.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.