Iran pocht dat het nu kernwapens kan gaan maken

donderdag 7 september 2017 |  Redactie Israel Today, MEMRI
Israël waarschuwde de voormalige Amerikaanse president Barack Obama, dat Iran de kernwapenovereenkomst die hij met de Islamitische Republiek was overeengekomen, niet zou eerbiedigen.

De ayatollahs en hun verkozen marionetten deden wel alsof, maar hebben de voorwaarden van de overeenkomst nooit echt nagekomen. Het Westen was bang voor oplopende spanningen, en kneep een oogje dicht voor de talrijke schendingen. Maar dat schoof de problemen alleen maar voor zich uit.

Nu zijn Iraanse topfunctionarissen openlijk trots, dat het hun is gelukt het Westen te bespelen, terwijl ze de mogelijkheid behielden om hun kernwapenprogramma op elk moment te hervatten.

Het hoofd van de Atoom Energie Organisatie van Iran, Ali Akbar Salehi, onthulde op 22 augustus in een interview met IRINN TV, dat zijn mensen cement in een paar externe pijpen in de kerncentrale van Arak hadden gegoten om de internationale inspecteurs te bedriegen, maar zijn kern niet hadden uitgeschakeld.

'Als we dat willen, kunnen we binnen vijf dagen beginnen met het verrijken van uranium tot 20%, en dat is heel belangrijk,' zei Salehi. Dat is inderdaad heel belangrijk. De vraag is of de Westerse grootmachten dat ook zo zien of niet.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.