Honderden demonstreren voor in Gaza gevangen Israëli

dinsdag 5 september 2017 |  Redactie Israel Today
Zondagavond kwamen honderden demonstranten bijeen in Tel Aviv, om er aan te herinneren dat de Israëli Abera Mengistu nog steeds door Hamas wordt vastgehouden in Gaza. Zij riepen de regering op om meer te doen voor zijn bevrijding en in ieder geval informatie over hem te krijgen.

Mengistus broers, Ilan en Yossi, lazen een brief voor, die de vijf broers en zussen van de ontvoerde hadden geschreven: 'Abera onze geliefde broer. Nu drie jaar geleden hoorden we van je verdwijning, en sindsdien ligt er duisternis over ons huis. Sinds drie jaar kunnen vader en moeder niet meer slapen. (...) Je kunt je niet voorstellen hoezeer we je missen. Geen dag gaat voorbij waarop moeder niet bidt voor je terugkeer, geen dag waarop ze zich niet tot God wendt en om hulp bidt.'

Vader en moeder Mengistu hebben afgelopen week de VN-secretaris-generaal ontmoet, toen deze door Israël reisde. Ze vroegen hem om informatie over hun zoon, maar hebben tot nu toe niets gehoord.

Abera Mengistu was drie jaar geleden ongewapend naar de Gazastrook gegaan. Hij wordt beschouwd als mentaal instabiel, en niemand weet wat hem ertoe heeft gedreven om de grens naar Gaza over te steken.
Er klonken herhaaldelijk verwijten, dat de regering en vooral de minister van Defensie, Lieberman, niet genoeg zou doen voor zijn bevrijding. Lieberman zei echter dat Hamas onrealistische eisen voor de vrijlating van de Israëli heeft gesteld.

Deze terreurorganisatie heeft enkele jaren geleden met de Shalit-overeenkomst zeer goede ervaringen opgedaan, terwijl in Israël felle kritiek klonk op de overeenkomst, vooral toen steeds weer vrijgelaten terroristen opnieuw in de gevangenis belandden nadat ze de strijd tegen Israël hadden hervat.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.