Jeruzalems Kampioenschap Backgammon

Friday, September 01, 2017 |  Redactie Israel Today
Deze week heeft Jeruzalem voor het eerst het Jeruzalem Backgammon Kampioenschap georganiseerd. De laatste ronde vond plaats voor de stadsmuren van de Oude Stad. Aan het kampioenschap namen Joden en Arabieren deel.

Het kampioenschap werd georganiseerd door de organisatie 'Jerusalem Double', die al sinds vorig jaar ontmoetingen regelt waarin Joden en Arabieren dit spel samen spelen. De ene keer was dat in de Arabische wijk Beit Hanina, de andere keer in de Machane Yehuda Markt in een Joodse wijk, zoals we u in februari berichtten.

Ook voor de eindronde van het kampioenschap werden eerst wedstrijden in de wijken gehouden. Daar werd niet alleen backgammon gespeeld, er werden ook vriendschappen gesloten. Na het spel was er muziek en iets te eten, het was een vrolijk gebeuren.

De finale en de kampioensschaal.

De winnaar van het kampioenschap ontving de kampioensschaal uit handen van de wereldkampioen de backgammon, die voor het evenement naar Jeruzalem was gekomen. Daarnaast won de nieuwe Jeruzalemse kampioen $ 6.000 aan prijzengeld. Binnenkort komt men ergens in Jeruzalem weer bij elkaar voor gemeenschappelijke wedstrijden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.