Voorronde kampioenschap Eurobasket 2017 in Israël

donderdag 31 augustus 2017 |  Dov Eilon
Vandaag begint het Europese Basketbal kampioenschap, Eurobasket 2017. Israël is een van de gastheren. De wedstrijden van Groep B van de voorronde vinden plaats in de Menora Mivtachim Arena in Tel Aviv. Tot groep B behoren, naast Israël als gastheer, ook teams uit Litouwen, Georgië, Oekraïne, Italië en Duitsland.

De wedstrijden worden behalve in Israël ook gehouden in Finland, Roemenië en Turkije, waar de laatste ronde zal worden gespeeld.

Het Duitse team is maandag al in Israël aangekomen. Donderdagmiddag spelen ze tegen Oekraïne, zaterdag tegen Georgië. Op zondag (om 21:30 lokale tijd) zal de zeer interessante en langverwachte wedstrijd tussen Israël en Duitsland plaatsvinden. U vindt de resultaten en informatie over het Europese kampioenschap op de ​​website van FIBA.

Basketbal is naast voetbal de populairste sport in Israël. Daarin is Israël, danders dan bij voetbal, erg succesvol. Maccabi Tel Aviv won meer dan een keer de Euro League en wordt beschouwd als een van de toonaangevende basketbalclubs in Europa. De Arena in Tel Aviv, met plaats voor 100.000 toeschouwers, zal waarschijnlijk zondag wel uitverkocht zijn.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.