Zomerkamp Baladpartij wakkert strijd tegen Israël aan

woensdag 30 augustus 2017 |  Redactie Israel Today
Het einde van de zomervakantie komt in zicht. Dat is de tijd waarin veel kinderen het einde van de zomerkampen afsluiten met een feest. Het slotprogramma van het zomerkamp van de Arabische Baladpartij, lid van de Gezamenlijke Arabische lijst, zag er heel anders uit.

Veel Arabische-Israëlische jongeren nemen deel aan het zomerkamp van de Arabische Partij. Voor het einde van het kamp ​​waren de organisatoren met iets heel bijzonders gekomen: een parade door het bij Bethlehem gelegen 'vluchtelingenkamp' Dheisheh, waar de 'martelaren' zouden worden geëerd.

Zo trokken de kinderen door het vluchtelingenkamp, met Palestijnse vlaggen en riepen: 'Met geest en bloed zullen we je bevrijden, Palestina!', zo meldde nieuwssite Ynet. Aan het eind van de parade stond een bezoek aan gezinnen van terroristen op het programma. Een van de leiders van de parade zei: 'Wij spreken ons respect uit voor de families van de martelaren.'

Tijdens het zomerkamp waren de jongeren in verschillende groepen verdeeld met namen als 'Yasser Arafat', 'Izz ad-Din al-Qassam', de naam van de militaire arm van Hamas, of 'Gamal Abdel Nasser', voormalig president van Egypte, die herhaaldelijk opgeroepen had tot de vernietiging van Israël.

Het Knessetlid Haneen Zoani, lid van de Baladpartij, schreef op haar Facebook-pagina: 'Het 18e zomerkamp is beëindigd. Balad is trots op zijn jeugd en zijn activiteiten voor een geest van strijd en kracht.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.