Knessetleden bezochten de Tempelberg op proef

dinsdag 29 augustus 2017 |  Redactie Israel Today
Voor de eerste keer sinds twee jaar konden de Knessetleden vandaag de Tempelberg bezoeken. Met de toestemming voor één dag voor de Knessetleden om de Tempelberg te bezoeken, wilde de politie zien wat voor gevolgen een bezoek van leden van de Knesset aan de Tempelberg zou kunnen hebben.

Terwijl Arabische Knessetleden wegbleven en niet bereid waren om deel te nemen aan het experiment van de politie, liet het Knessetlid Jehoeda Glick zich de kans niet ontgaan en bezocht vanmorgen de Tempelberg. Ook het Knessetlid Shoela Moe'alem (Het Joodse Huis) ging op naar de Tempelberg.

Jehoeda Glick, vanmorgen (Foto: Hadas Parush/Flash90)

Na zijn bezoek zei Jehoeda Glick: 'Na mijn gesprek met premier Netanyahu, geloof ik dat de wil bestaat om door te gaan met deze proefbezoeken aan de Tempelberg. Ook heb ik het eigenaardige gevoel, dat niet de bezoekers van de Tempelberg verantwoordelijk zijn voor de terreuraanslagen, maar de terroristen zelf.'

Na zijn bezoek aan de Tempelberg sprak het Knessetlid Jehoeda Glick met de pers.

Voor de ingangspoort naar de Tempelberg protesteerden leden van de linkse organisatie 'Shalom Achshav' (Vrede Nu), waarbij ze een bord omhoog hielden met de woorden 'Dwazen, komt van de berg af', en slagzinnen riepen tegen de beslissing van de Premier om de leden van de Knesset de Tempelberg te laten bezoeken.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.