Abbas blijft terroristen met Amerikaans geld betalen

dinsdag 29 augustus 2017 |  Redactie Israel Today
De Palestijnse leider Machmoud Abbas heeft de Amerikaanse eis afgewezen om te stoppen met het gebruik van buitenlandse financiële hulp voor het betalen van (royale) toelagen en salarissen aan de families van gevangen Palestijnse terroristen.

Abbas sprak vorige week met de Amerikaanse gezanten Jared Kushner en Jason Greenblatt als onderdeel van president Donald Trumps inspanningen om de vredesbesprekingen in het Midden-Oosten te hervatten.

Volgens Israëlische journalisten die aanwezig waren bij de ontmoeting, herhaalde Kushner, die de schoonzoon van Trump is, de al lange tijd gestelde eis dat de Palestijnse Autoriteit terrorisme niet beloont met financiële winst.

Het Amerikaanse Congres heeft herhaaldelijk gedreigd alle buitenlandse hulp aan de Palestijnse Autoriteit te stoppen wegens de betalingen aan gevangen terroristen, die bijna allemaal gevangen zitten in Israël wegens het uitvoeren van aanvallen op Joodse mannen, vrouwen en kinderen.

Volgens de Arabischtalige krant Al-Quds was het antwoord van Abbas, dat hij 'Kushner zou inlichten dat hij nooit zou stoppen met het betalen van deze salarissen tot zijn sterfdag, zelfs als hem dat zijn presidentschap zou kosten.'

N.B. Denkt u aan de handtekeningenactie tegen Nederlands geld voor de Palestijnse Autoriteit?

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.