Israël tevreden over F-35 vliegtuigen en koopt er nog 17

maandag 28 augustus 2017 |  Redactie Israel Today
Het Israëlische Ministerie van Defensie heeft afgelopen weekeinde de aankoop afgerond van nog 17 F-35 (JSF) gevechtsvliegtuigen. Tot nu toe had Israël er al 33 gekocht. Als gevolg van de nieuwe aankoop is de gemiddelde prijs van een vliegtuig voor het eerst beneden de 100 miljoen dollar gedaald.

Minister van Defensie Lieberman in een voor Israël vervaardigd F-35 vliegtuig in de fabriekshal van Lockheed Martin in Dallas in juni 2016 (foto: Ariel Hermoni/Israëlisch Ministerie van Defensie).

In totaal zal de Israëlische luchtmacht dus over 50 gevechtsvliegtuigen van het type F-35 beschikken. Tot nu toe zijn er vijf afgeleverd, en volgende week worden er nog twee verwacht, zodat de luchtmacht over zeven exemplaren beschikt. In Israël dragen ze de naam אדיר Adier, wat 'geweldig' of 'machtig' betekent.
In de periode tot 2021 zullen 33 vliegtuigen worden geleverd, en verwacht wordt dat in 2024 alle 50 vliegtuigen in Israël zijn aangekomen.

F-35's worden voor de eerste keer boven Israël uitgetest, december 2016.

Minister van Defensie, Avigdor Lieberman, zei dat de aankoop van nog eens 17 vliegtuigen een aanzienlijke en strategisch belangrijke versterking voor de Israëlische luchtmacht vormt. De nieuwe vliegtuigen zullen Israël helpen om de vele uitdagingen aan te pakken en een belangrijke bijdrage te leveren aan de veiligheid van de burgers van het land, binnen en buiten de grenzen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.