Gevangenis voor familie van moordenaar van Chalamish

maandag 28 augustus 2017 |  Redactie Israel Today
Vijf familieleden van de terrorist die een maand geleden drie leden van een gezin in Chalamish doodstak, zijn door een militaire rechtbank tot gevangenisstraffen veroordeeld, omdat ze wisten dat de terrorist een aanslag wilde plegen, maar niet probeerden hem tegen te houden.

De terrorist Omar al-Abed in de zaal van de militaire rechtbank (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

De moeder van 20-jarige Omer al-Abed werd daarnaast beschuldigd van het aanmoedigen tot terreuraanslagen. De vader van de terrorist werd veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf, de moeder werd veroordeeld tot een maand gevangenisstraf en een boete. De twee broers en een neef moeten acht maanden naar de gevangenis. Alle familieleden werden naast de gevangenisstraf veroordeeld tot een proeftijd.
Na de wrede moord in Chalamis zei de familie dat het een natuurlijke reactie was op de gebeurtenissen in de Al-Aqsa moskee op de Tempelberg.

Een woordvoerder van het Israëlische leger zei: 'De veroordeling van de familie van de terrorist wegens het niet verhinderen van een misdaad is een belangrijk precedent in de strijd tegen terrorisme. De lengte van de gevangenisstraf werd bepaald door hoe lang de beschuldigden hebben geweten van de plannen van de terrorist om een ​​aanval te plegen.'

Afgelopen donderdag is de aanklacht tegen de terrorist Omer al-Abed ingediend. Na de aanval op de Tempelberg, waar twee Israëlische politieagenten werden vermoord, had hij besloten om ook een aanslag uit te voeren. Aanvankelijk wilde hij zich een bomgordel of een wapen verschaffen, maar later besloot hij tot een mesaanval in het nabijgelegen dorp Chalamish.

Na de aanval vernietigde het Israëlische leger het huis van de terrorist

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.