Handtekeningenactie tegen Nederlands geld voor PA

dinsdag 22 augustus 2017 |  Redactie Israeltoday.nl
Een handtekeningenactie 'Stop de financiering van Palestijnse terreur van ons geld' is gestart, naar aanleiding van het voornemen van het kabinet, niet te korten op de steun aan de Palestijnse Autoriteit omdat die veroordeelde Palestijnen of hun nabestaanden laat betalen.

De gevangenis in Ramle.

In antwoord op kamervragen van de ChristenUnie antwoordde het kabinet vrijdag, dat stopzetten van de financiering er alleen toe zou kunnen leiden, dat de Palestijnen, 'die toch al te kampen hebben met de gevolgen van de bezetting en de interne verdeeldheid van het Palestijnse leiderschap, ook nog geconfronteerd worden met afnemende dienstverlening.' Minister Koenders van Buitenlandse Zaken meent, dat dit 'de geloofwaardigheid van de Palestijnse Autoriteit en de hoop op een Palestijnse staat onder een goed functionerend eigen bestuur verder zou kunnen ondermijnen.'

Volgens informatie van de Knesset betaalt de Palestijnse Autoriteit jaarlijks ongeveer 280 miljoen euro aan gevangen terroristen en hun families. De betalingen aan terroristen vormen niet alleen een steun voor de terreur, maar zouden anderen aanmoedigen meer terreuraanslagen te plegen.

Wie mee wil doen aan de petitie tegen de financiering van Palestijnse terreur kan contact opnemen met Brenda Aartsen, mb.aartsen@caiway.nl, waarna u de petitie per mail ontvangt, die u uitgeprint en ingevuld per post kunt terugsturen. De petitie is ook te vinden op de website van het Israelplatform. De ChristenUnie en de SGP steunen dit initiatief. Het is de bedoeling de handtekeningen eind oktober aan de Tweede Kamer aan te bieden.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.