Trump: Geen lijst van zakenpartners nederzettingen

dinsdag 22 augustus 2017 |  Redactie Israel Today
De regering-Trump heeft nogmaals geëist, dat de VN Mensenrechtenraad afziet van het publiceren van een 'zwarte lijst' van internationale bedrijven die op een of andere manier betrokken zijn bij zaken in de Joodse nederzettingen.

De VN hoopt deze bedrijven – waaronder Caterpillar, TripAdvisor, Priceline.com en Airbnb – bang te maken, zodat ze de Joden die in Judea en Samaria (de zogeheten Westbank) wonen zullen mijden, als middel om deze Joden uiteindelijk te verdrijven.

De regering-Trump, die de VN al eerder heeft gedwongen de publicatie van de zwarte lijst uit te stellen, noemde het een volledig contraproductieve stap. 'De Verenigde Staten zijn al vanaf het begin vastberaden tegen deze resolutie,' zei woordvoerster Heather Nauert van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, en vervolgt: 'Dit soort resoluties is contraproductief en ze doen niets om Israëlisch-Palestijnse kwesties verder te brengen.'

Maar de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Zeid Ra'ad Al Hussein, verklaarde dat hij vastbesloten is om de lijst tegen het einde van het jaar te publiceren en grote publieke bedrijven onder druk te gaan zetten om mee te doen met de anti-Israël boycot.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.