VS-delegatie onder de indruk van behandeling Syriërs

dinsdag 22 augustus 2017 |  Redactie Israel Today
Een delegatie van de Amerikaanse regering onder leiding van Michael Ratney, plaatsvervanger van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson en gezant van de Verenigde Staten voor Syrië, bezocht de Israëlisch-Syrische grens en het ziekenhuis Ziv in Safed, waar veel gewonden uit Syrië worden behandeld. De delegatie was onder de indruk van het werk in het ziekenhuis.

Michael Ratney en professor Lerner bij het bezoek aan een Syrische gewonde. (Foto: Ziv Ziekenhuis).

De delegatie was naar Israël gekomen op uitnodiging van het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken. In het Ziv Ziekenhuis in Safed ontmoetten zij de artsen die de gewonde mensen uit Syrië behandelden. Michael Ratney, de Amerikaanse gezant voor Syrië, sprak ook met de Syrische gewonden over hun behandeling in het ziekenhuis en de situatie in Syrië. Ratney spreekt Arabisch.

De artsen van het Ziv ziekenhuis vertelden de delegatie over hun levensreddende humanitaire behandelingen, die gewonde Syriërs sinds vier jaar in Israël krijgen. Het hoofd van de afdeling orthopedie, professor Alexander Lerner, een internationaal erkende specialist in oorlogsverwondingen, leidde Ratney en de delegatie door de afdeling. Tot op heden heeft het ziekenhuis meer dan duizend gewonde Syrische burgers behandeld.

Ratney bedankte professor Lerner voor zijn leiderschap en de mogelijkheid 'met eigen ogen deze buitengewone barmhartigheid en het werk van de Israëli's te kunnen zien.' Verder zei Ratney: 'Ik verlaat dit ziekenhuis zeer onder de indruk van de heldhaftige en professionele arbeid welke jullie hier verrichten in het kader van de humanitaire behandeling van in de burgeroorlog gewonde Syriërs.'

Na het bezoek aan het ziekenhuis werd de Amerikaanse delegatie door het Israëlische leger rondgeleid over de Golanhoogten en langs de Syrische grens.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.