Israëlische postzegels: Balfour, Kroatië, Habima, Peres

maandag 21 augustus 2017 |  Redactie Israeltoday.nl, Doar, IPF
Op 12 september verschijnen in Israël vier nieuwe postzegels: ter gelegenheid van 100 jaar Balfour Declaration, twintig jaar diplomatieke betrekkingen met Kroatië, 100 jaar Hebreeuwstalig toneel Habima, en de vorig jaar overleden staatsman Shimon Peres.

Op de zegel van ter gelegenheid van een eeuw Balfour Declaration staan twee zinnen afgedrukt, uit de Balfour Declaration en de Onafhankelijkheidsverklaring. Deze zinnen verschijnen in de vorm van het oneindigheidssymbool, om de band tussen deze documenten aan te geven en de historische band tussen het Joodse volk en Eretz Israel.

Ter gelegenheid van 20 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Israël en Kroatië verscheen een zegel waarop bloemen staan afgebeeld, de in Israël veel voorkomende kroonanemoon, en de nationale bloem van Kroatië, de Kroatische iris.

Honderd jaar geleden werd in Moskou het Habima National Theater opgericht, onder de naam 'The Hebrew Language Theater'. In 1928 emigreerden de leden naar Israël waar zij hun werk voortzetten en sinds 1945 over een eigen gebouw beschikken.

De vorig jaar overleden staatsman Shimon Peres, geboren in 1923, bereikte de leeftijd van 93 jaaar. Hij was een van de oprichters van de staat Israël en diende zijn land op diverse ministersposten, als Premier en President, en was betrokken bij vredesbesprekingen met Egypte en Jordanië.

Publicatie i.s.m. Vereniging Nederland-Israël Philatelie.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.