Aanslag op Hamasleider is koekje van eigen deeg

zondag 20 augustus 2017 |  Redactie Israel Today
Hamas heeft veelvuldig gebruik gemaakt van zelfmoord-bomaanvallen als een zeer effectieve manier om Israëlische mannen, vrouwen en kinderen te vermoorden. Dit weekeinde waren ze zelf aan de beurt.

Met een zekere mate van tevredenheid of leedvermaak vernamen de Israëli's dit weekeinde, dat Nadal Ja'afri, een belangrijke Hamas-commandant in Gaza, donderdagochtend door een zelfmoordterrorist was gedood bij de grensovergang naar Egypte.

Vier leden van een lokale salafistische ISIS-cel probeerden van Gaza naar de Egyptische Sinaï te komen, toen ze blijkbaar door zowel het veiligheidspersoneel van Hamas als het Egyptische leger werden tegengehouden.

Een van de ISIS-leden, die later werd geïdentificeerd als Mustafa Kullab, liet vervolgens zijn bomgordel ontploffen, waardoor de Hamas-commandant werd gedood en vijf van zijn mannen werden gewond.

Kullab bleek een voormalig Hamas-lid te zijn geweest, die blijkbaar gedesillusioneerd raakte over de organisatie. Zijn slachtoffer was Nidal al-Ja'afari, een lid van Hamas' elitetroepen en commandant van de scherpschutters divisie.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.