Huis van moordenaar van familie Salomon vernietigd

woensdag 16 augustus 2017 |  Redactie Israel Today
Veiligheidstroepen van het Israëlische leger en de grenspolitie hebben afgelopen nacht in samenwerking met het civiele bestuur het huis vernietigd van de terrorist die vorige maand in de nederzetting Chalamish drie leden van de familie Salomon had vermoord.

Vooraf werd bij de ingang van het dorp Kobar, gelegen in de buurt van Ramallah, een bord opgehangen waarin de komende vernietiging van het huis werd aangekondigd. Daarna begon een zware graafmachine van het leger met de vernietiging van het twee verdiepingen tellende huis. Dit leidde tot botsingen tussen dorpelingen en de Israëlische veiligheidstroepen, waarbij een Arabische journalist aan zijn hoofd gewond is geraakt

De familie van de terrorist Omar Alabed zal echter niet lang zonder huis zijn. De inwoners van het dorp hadden korte tijd na de steekpartij geld voor hen ingezameld, zodat de familie een nieuw stuk grond in het dorp heeft waarop ze hun nieuwe huis kunnen bouwen.

Gisteren werden de vader, de moeder en de broers en zussen van de terrorist meegenomen voor verhoor. Ze worden beschuldigd van het niet verhinderen van een ​​misdrijf, nadat de politie erachter kwam dat ze korte tijd voor de aanval van het plan van de terrorist wisten en niets deden om de daad te verhinderen.

Michal Salomon, de weduwe en moeder van de slachtoffers, zei dat nadat ze had gehoord van de vernietiging van het huis van de terrorist: 'Het huis kan de familie weer opbouwen, maar mijn huis zal voor altijd verwoest blijven. Daarvoor hebben we de doodstraf nodig, zodat ook de terrorist geen huis meer kan bouwen. En als er geen doodstraf is, dan moet je aan de omstandigheden in de gevangenis aanscherpen en de terroristen alleen het minimale geven, zonder televisie of het recht om te studeren. Terroristen zoals de moordenaar van mijn familie moeten gestraft worden, ze hebben niet het recht op een ​​hotel op onze kosten.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.