Verdachte koffer zorgt voor sluiting van station Rechovot

woensdag 16 augustus 2017 |  Redactie Israel Today
Een verdachte koffer van een toerist heeft woensdagochtend vroeg geleid tot de sluiting van het station in Rechovot, ten zuidoosten van Tel Aviv, en het stopzetten van de treindienst. Na twee uur werd de waarschuwing ingetrokken.

Het station van Rechovot, vanochtend vroeg. (Foto: Avi Dishi/Flash90)

Het is niet ongewoon in Israël, dat veiligheidstroepen alarm slaan om een vergeten tas. Men neemt geen risico, ieder verdacht voorwerp, zoals achtergelaten tassen of koffers te noemen, wordt onderzocht op mogelijke explosieven. Dit is de realiteit in dit land.

Vanmorgen bereikte een toerist het station van Rechovot. Toen hij door de controle liep, wekte zijn bagage de argwaan van veiligheidsambtenaren. Gevreesd werd dat een explosief in de koffer zou zitten. Volgens de media werd onmiddellijk daarna opdracht gegeven, het station te ontruimen en te sluiten. Verdere details zijn niet bekendgemaakt, de politie legde een informatiestop op.

Een veiligheidsbeambte met de verdachte koffer (Foto: Avi Dishi/Flash90)

Het treinverkeer van en naar het station werd onderbroken. Aan de passagiers werd gevraagd, een andere treinverbinding te gebruiken, ook zette de Israëlische Spoorwegen autobussen in om de druk op het station te verminderen. Het incident gebeurde in de ochtend op een moment dat het station zeer vol was. Vanwege de zomervakantie waren ook veel jonge mensen op reis.

Na ongeveer twee uur werd het alarm opgeheven en het station weer geopend. Verdere details, zoals de identiteit van de genoemde toerist en de reden voor de verdenking van de veiligheidsambtenaren zijn niet bekend gemaakt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.