Rabbi: Zonsverduistering is Gods waarschuwing voor VS

dinsdag 15 augustus 2017 |  Redactie Israel Today
Na Amerikaanse christelijke leiders hebben Israëlische rabbijnen een reeks religieuze interpretaties gepubliceerd voor de komende zonsverduistering die in de Verenigde Staten zichtbaar zal zijn.

Een zonsverduistering is een buitengewoon zeldzaam fenomeen, en het feit dat hij helemaal zichtbaar zal zijn in slechts één land, is voor velen een aanwijzing voor een goddelijke interventie.

Het pad van de totale zonsverduistering op 21 augustus 2017 over het continent van de VS (Beeld: Wikimedia Commons).

Rabbijnse functionarissen in Israël hebben er verder op gewezen dat de zonsverduistering op 21 augustus samenvalt met de laatste dag van de maand Av, een dag die in het Jodendom bekend is als ' Yom Kippur Katan', Klein Yom Kippur (Grote Verzoendag). Vanaf de ochtend erna wordt 40 dagen op de shofar geblazen tijdens een periode van inkeer tot Yom Kippur.

De in de VS geboren Israëlische chassidische rabbijn en auteur Lazar Brody legde in Breaking Israel News de betekenis uit: 'In de Kabbalah (Joodse mystiek) vertegenwoordigt de zon de naties van de wereld, en de maan vertegenwoordigt Israël. Deze verduistering gaat alleen over de Verenigde Staten. Dit is een oproep van boven die zegt: 'Amerika, doe eens normaal, keer terug naar de Almachtige en gooi al je legalisatie weg van wat de Torah gruwelen noemt.' De rabbijn legde ook uit, dat de zonsverduistering impliceert dat Gods licht nog niet is gedoofd.

Het aanbidden van afgoden is niet alleen het buigen voor afgoden. In de VS zijn mensen die homoseksualiteit en perversie aanbidden, een van de redenen die de Talmoed noemt voor een zonsverduistering.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.