Groeten uit Israël: Demo gehandicapten voor uitkering

dinsdag 15 augustus 2017 |  Dov Eilon

Goedemorgen, beste lezers,

Toen ik vanmorgen buiten kwam, was de hemel met grauwe wolken bedekt, en het leek wel of er elk moment wat regendruppels konden vallen. Dat was natuurlijk je reinste wensdenken. Toch is het wat koeler geworden, en ook nu zijn er nog een paar wolken aan de hemel te zien. Maar dat is slechts een korte pauze in deze unieke zomer; vanaf donderdag zullen de temperaturen weer omhoog gaan.

En hier is het weer voor vandaag in Israël: Deels bewolkt tot helder, met een lichte temperatuurdaling. De volgende maximum­temperaturen worden verwacht: Jeruzalem 31 graden, Tel Aviv 31 graden, Haifa 29 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 38 graden, aan de Dode Zee 39 graden, Eilat aan de Rode Zee 41 graden. Het waterpeil van het Meer van Galilea is een halve centimeter gedaald en staat nu op 213,725 meter onder de zeespiegel.

Op de wegen in het land was het gisteren alles behalve saai. Gisteravond was er plotseling een bericht dat er een brug over de snelweg A4 bij Givat Shmuel ingestort zou zijn, nadat er een vrachtwagen tegenaan was gereden. Dit niet zo alledaagse ongeval leidde tot ernstige verkeershinder, doordat de weg pas een aantal uren later weer werd vrijgegeven. Meer daarover later in een ander nieuwsbericht.

Gehandicapten demonstreerden gisteravond op een andere plek. Zoals ik u al eens heb verteld, eisen zij een verhoging van hun maandelijkse uitkering, die hun ook is toegezegd, althans gedeeltelijk Maar toen begon de Knesset aan zijn zomerreces, zodat er, behalve het doen van beloftes, verder niets gebeurd is. Zo was er gisteren weer een blokkade van een snelweg, ditmaal de A2 bij Yakoem, ten zuiden van Netanya.

Gisteren protesteerden de gehandicapten weer, terwijl de Knesset met reces is (Foto: Flash90)

Tenslotte nog een verheugend bericht: Shlomit Malka, het fotomodel en tv-presentatrice die gisteren zwaar gewond raakte door een val met haar e-step, bleek minder zwaar gewond te zijn dan men aanvankelijk dacht. Ze kon daardoor gisteravond alweer haar huis gaan. Ik hoop alleen dat ze wat van dit ongeluk heeft geleerd en nooit meer zonder valhelm op de e-step stapt.

Nu wens ik u een prettige en rustige dinsdag. Het ga u goed.

Shalom vanuit Jeruzalem!
Dov

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.