Knessetlid verplaatst bureau naar ingang Tempelberg

maandag 14 augustus 2017 |  Redactie Israel Today
Als protest tegen het sinds anderhalf jaar bestaande verbod voor Knessetleden om de Tempelberg te bezoeken, heeft de afgevaardigde van de Likoedpartij Jehuda Glick zijn bureau vandaag voor één dag verplaatst naar de Leeuwenpoort bij de ingang van de Tempelberg.

'De beslissing van premier Netanyahu om de Knessetleden de toegang tot de Tempelberg te ontzeggen, is illegaal en voldoet niet aan zijn verplichting tegenover het Hooggerechtshof, zei Glick. Daarom zal ik mij op volle kracht inspannen totdat de Tempelberg ook voor de afgevaardigden open zal zijn.'

In maart had Netanyahu besloten, dat als de veiligheidssituatie het toelaat en beoordelingen van de politie en de veiligheidsdienst positief zijn, dat hij de Knessetleden geleidelijk aan weer ​​toegang zal geven tot de Tempelberg, direct na het einde van het Ramadan-feest.

De bezoeken aan de Tempelberg werden toen stopgezet om te proberen daardoor een vermindering van het geweld in Oost-Jeruzalem en in Judea en Samaria te bereiken, en de spanningen in de relatie met Jordanië op te lossen.

Maak in deze video kennis met rabbijn Jehuda Glick

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.