Lichtgewonde door steekpartij op Shabbat

zondag 13 augustus 2017 |  Redactie Israel Today
Een aanval met een mes nabij de Damascuspoort heeft zaterdag geen ernstige gevolgen gehad. De aanvalster vergiste zich wel in haar doel. Een Arabische vrouw viel aanvankelijk een Orthodoxe Jood aan met een mes; deze kon echter tijdig reageren en weglopen (video).

Daarop ging de vrouw op zoek naar een ander slachtoffer. Toen ze de tramhalte bereikte, zag ze een man met een shirt met Hebreeuwse tekst. Ze aarzelde niet en viel hem aan met het mes. Deze keer lukte het, maar gelukkig slechts gedeeltelijk. De man werd licht gewond aan de hand.

De plaats van het incident.

De terroriste, een 29-jarige moeder van vijf kinderen, werd kort daarna gearresteerd door veiligheidstroepen. De gewonde man, een Arabische christen die voor de sneltram werkt en toevallig zijn overhemd van het werk droeg, werd door de terroriste voor een Jood aangezien. Hij werd naar het Hadassah ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.