Huizen van terroristen gesloopt

vrijdag 11 augustus 2017 |  Redactie Israel Today
Een van de verwoeste huizen in een dorp in de buurt van Ramallah (Foto: Flash90)

Terreur is niet zonder gevolgen voor de daders. In de nacht van woensdag op donderdag, een week na de toestemming van het Hooggerechtshof, hebben veiligheidstroepen van het leger en de grenspolitie de huizen van terroristen vernietigd, die bij twee verschillende terreuraanslagen de agente van de Grenspolitie Hadas Malka en de soldaat Elchai Taharlev hadden vermoord.

Hadas Malka werd op 16 juni 2017 gedood bij een aanslag bij de Damascuspoort Jeruzalem.

De huizen van twee van de drie betrokken bij de aanslag betrokken terroristen werden vernietigd, een derde huis is verzegeld. Het Hooggerechtshof stemde in met de sloop van woningen, maar gaf opdracht de benedenverdieping te laten staan. In zijn arrest zei rechter Itzhak Amit: 'In deze moeilijke dagen staan de veiligheidstroepen klaar en beschermen met zelfopoffering burgers en zorgen voor de openbare orde. Helaas zijn er terreuraanslagen die gelukken en de resultaten zijn bitter en pijnlijk, zoals de moord op Hadas Malka. We zeggen en benadrukken nogmaals: 'De vernietiging en verzegeling van huizen van terroristen moet een afschrikmiddel en waarschuwing zijn, geen straf."

Voorts werd het huis vernietigd van de terrorist, die op 6 april 2017 de 20-jarige soldaat Elchai Taharlev had gedood bij een auto-aanval bij de kruising bij Ofra

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.