Arabische vrouw uit Ramallah steunt Israël

donderdag 10 augustus 2017 |  Redactie Israel Today
Sandra Salomon werd in Ramallah als moslima geboren met de naam Fida. Haar oom, Saher Habash, was mede-oprichter van Fatach en een naaste medewerker van Yasser Arafat. Ze groeide op in Jordanië en Saoedi-Arabië, later verhuisde ze naar Canada, waar ze zich tot het christendom bekeerde. Vandaag is ze een aanhanger van Israël.

De veranderingen in haar gingen stapsgewijs. Ze besloot zich tot het christendom te bekeren vanwege haar kritiek op de manier waarop de islam vrouwen behandelt. Ze was niet bereid om zich te sluieren en de hijab te dragen, zoals verplicht is in Saoedi-Arabië. Ze liet zich van haar man scheiden, met wie ze was getrouwd, en verhuisde met haar zoon naar Canada, waar ze nog steeds woont.

Salomon heeft geen contact met haar familie. Toen ze haar zus tijdens een bezoek in Jordanië vertelde dat ze zich had bekeerd tot het christendom, werd ze door haar op straat gegooid. 'Als mijn familie zou weten waar ik woon, zouden ze proberen om mij te doden,' zei ze in een interview.

In de loop van de tijd leerde Salomon steeds meer over het Joodse volk en zijn geschiedenis. Ze begon de Torah te lezen en besefte dat er al lange tijd voor Mohammed en de islam bestonden, Joden waren die in Israël leefden. 'De kracht van de waarheid heeft mij veranderd,' zei ze.

De afgelopen dagen was Salomon in Jeruzalem en Ramallah. Daar nam ze diverse video's op, om de wereld de waarheid te laten zien. In een van de video's legt ze uit waarom er vandaag nog steeds vluchtelingenkampen bestaan, hoewel de Palestijnse Autoriteit miljarden steun ontvangt. Ze laat zien hoe de terroristen als helden worden vereerd en een maandelijkse salaris betaald krijgen. Ze laat ook zien hoe kinderen al vanaf jonge leeftijd ervan dromen, zelf een martelaar te worden en Joden te doden.

In een andere video wandelt Salomon door het centrum van Ramallah. Ook daar kan men overal posters en borden vinden, die terreur en de terroristen verheerlijken, en oproepen tot een boycot van Israël.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.