Medaille voor soldaat die terrorist uitschakelde

woensdag 9 augustus 2017 |  Redactie Israel Today
De soldaat, die bij de terreuraanslag in de nederzetting Chalamish de terrorist uitschakelde, nadat deze drie leden van een gezin had gestoken, ontvangt een medaille, zo is vandaag bekend gemaakt.

De soldaat was op het moment van de aanval in zijn huis in Chalamish, toen hij plotseling geschreeuw hoorde uit het huis van zijn buren. Toen hij de terrorist in het huis zag, haalde hij zijn wapen en schoot door een raam op de terrorist, en schakelde hem uit. Daarmee had hij een nog grotere tragedie voorkomen, want op de bovenverdieping van het huis bevonden zich op dat moment de vrouw van de vermoorde Elad Salomon en hun vijf kinderen. Zij had de terrorist zien komen en zichzelf en haar kinderen in veiligheid gebracht.

Een commissie van het Israëlische leger heeft besloten de soldaat voor zijn dappere daad een medaille toe te kennen. Hij had zich vastberaden en moedig gedragen, met het risico in contact te komen met de terrorist. Daarvoor verdient hij de onderscheiding, zei de commandant van het Centrale Commando, generaal Roni Numa.

De familie van de soldaat zei na het bericht over de onderscheiding: 'We hebben het bericht over de onderscheiding en de medaille met gemengde gevoelens ontvangen. We hebben onze plicht als burger gedaan, zoals ieder ander zou hebben gedaan. Veel liever zouden we de klok willen terugdraaien, om onze geliefde buren terug te krijgen, de familie Salomon. Ons hart is bij hen. We willen het gehele volk Israël versterken, evenals de strijders en bevelhebbers van het leger. Er ligt nog een lange weg voor ons en we zijn ervan overtuigd dat we de kracht hebben om die samen te gaan.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.