UNESCO-onderzoeksprijs naar Israëlisch Volcani Center

woensdag 9 augustus 2017 |  Yossi Aloni
De UNESCO-prijs voor onderzoek op het gebied van life sciences is dit jaar onder andere toegekend aan de Agricultural Research Organization, Volcani Center, dat als research-tak van het Israëlische ministerie van Landbouw en Landelijke Ontwikkeling functioneert.

De 'UNESCO-Equatoriaal-Guinea Internationale Prijs voor onderzoek naar life sciences' wordt jaarlijks uitgereikt aan personen of organisaties die op het gebied van life sciences voor de verbetering van de kwaliteit van leven in de wereld actief zijn. Het is de eerste keer dat de prijs naar Israël gaat.

De Agricultural Research Organization, Volcani Center, werd geselecteerd door een internationale jury van bekende deskundigen op het gebied van life sciences. Het instituut krijgt de prijs voor zijn uitzonderlijke bijdrage op het gebied van life sciences en de ontwikkeling van verdere onderzoeksgebieden voor het welzijn van de mensheid.

Het Volcani Center is verantwoordelijk voor het meeste onderzoek op het gebied van de landbouw in Israël. Tal van ontwikkelingen van het Instituut zijn al met succes geïmplementeerd in Israël en in het buitenland. Het gaat om de beschermde teelt in kassen, irrigatie, landbouw in droge gebieden, de behandeling van agrarische producten na de oogst, de bescherming van planten en de ontwikkeling van nieuwe soorten groenten en fruit.

Het Israëlische Volcani Center werd in 1921 opgericht door het Joods Agentschap als Agricultual Experiment Station en werd 30 jaar geleid door Yitzhak Elazari Volcani. Het is nu een wereldwijd centrum van kennis en helpt andere landen bij de opbouw van een betere infrastructuur voor de landbouw.

De prijs van de UNESCO wordt op 4 december uitgereikt in Djibloho, Equatoriaal Guinea, samen met een cheque van 100.000 dollar.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.