Groeten uit Israël: We kunnen wel wat regen gebruiken!

woensdag 9 augustus 2017 |  Dov Eilon

Goedemorgen, beste lezers,

Vanochtend vroeg was het nog zwaarbewolkt. Als het nu niet midden augustus was, zou je kunnen geloven dat het binnenkort gaat regenen. Maar dat is natuurlijk je reinste wensdenken. Geen regen en geen afkoeling. Nu is de hemel weer wolkeloos en stralend blauw. En het is ook weer iets warmer geworden.

En hier is het weerbericht voor vandaag in Israël: Aanvankelijk gedeeltelijk bewolkt, daarna helder met een lichte temperatuurstijging in het binnenland en in de bergen. De volgende maximum­temperaturen worden verwacht: Jeruzalem 33 graden, Tel Aviv 31 graden, Haifa 30 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 40 graden, aan de Dode Zee 43 graden, Eilat aan de Rode Zee 40 graden. Het waterpeil van het Meer van Galilea is sinds gisteren twee centimeter gedaald en staat nu op 213,69 meter onder de zeespiegel.

Het Meer van Galilea in een korte video van twee dagen geleden.

Het waterpeil van het Meer van Galilea zakt steeds verder. ’s Zomers regent het immers niet. En doordat de afgelopen winter niet genoeg regen voor het meer heeft gebracht, staat ons geliefde meer er heel slecht voor. We kunnen alleen maar hopen dat de volgende winter heel veel regen zal brengen. Ik zou nu wel graag wat regen hier hebben, ik heb genoeg van de zomer.

En wat houdt ons vandaag bezig in Israël? Alle tv- en radiozenders berichtten vanochtend vroeg live vanuit de militaire gevangenis 4, waar Elor Azaria vandaag zijn 18 maanden gevangenisstraf begint. Zijn familie, vrienden en aanhangers begeleidden hem naar de gevangenis. Zoiets is natuurlijk een live-uitzending waard.

En verder is er gisteravond weer een raketalarm geweest in het zuiden. Niets nieuws dus. Daarover en over alles wat er verder nog bij ons gebeurt, kunt u zich in onze nieuwsberichten op de hoogte stellen.

Ik wens u een prettige en rustige woensdag. Het ga u goed.

Shalom vanuit Jeruzalem!
Dov

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.