Jeruzalemmers niet blij met de Gay Pride Parade

dinsdag 8 augustus 2017 |  Redactie Israel Today
Er waren veel rechtse religieuze Joden die protesteerden tegen de 16e jaarlijkse Gay Pride Parade die vorige week door het centrum van Jeruzalem trok. De politie arresteerde een man die deelnemers bedreigde, maar de parade werd afgesloten zonder gewelddadige incidenten.

De demonstranten wezen op de hypocrisie van de LGBT-beweging en zijn liberale supporters: 'Ze zouden je nooit zo'n mars laten houden in Umm el-Fahm (een grote Arabische moslimstad in Noord-Israël). Toon je respect voor de inwoners van Jeruzalem,' schreeuwde Bentzi Gopstein, hoofd van de vaak gewelddadige Lehava anti-assimilatieorganisatie.

Inderdaad hebben onderzoeken aangetoond dat een meerderheid van de Israëlische Joden, evenals de moslim-Arabieren, geen groot openbaar vertoon van homoseksualiteit op hun straten willen hebben. Maar de LGBT-beweging dringt zich op aan de inwoners van Jeruzalem, terwijl ze, heel opvallend, moslimsteden vermijden, ofwel uit angst, of wegens respect voor de islam. In feite zou de Jeruzalem Pride Parade het niet wagen, door Arabische wijken in de hoofdstad te lopen.

De Jeruzalemse opperrabbijn Aryeh Stern sloeg een ​​wat zachtere toon aan in zijn klacht over wat hij als de ontheiliging van de Heilige Stad beschouwt: 'Het is verdrietig, een paar dagen na Tisha be'Av, toen de massa's Jeruzalem bezochten en gedachten dat het een heilige stad is (...) De essentie van deze parade is in tegenspraak met de trend van Jeruzalem als een heilige stad. En dat is de stad die wij willen,' vertelde Stern voor de Legerradio, en vervolgde dat 'het houden van de parade in de straten van de stad voor de deelnemers meer tot schade is dan het tot nu is.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.