Israëli's menen: Belaagde Netanyahu kan beter aftreden

maandag 7 augustus 2017 |  Redatie Israel Today
Er lopen op dit moment meerdere onderzoeken tegen premier Benjamin Netanyahu op het gebied van omkoping en fraude. Volgens recente Israëlische mediaberichten wordt de juridische strop om zijn nek aangehaald.

Vorige week hebben politiefunctionarissen bekend gemaakt dat Netanyahu's voormalige stafchef Ari Harow kroongetuige was geworden en tegen de premier zou getuigen.

Momenteel is de ernstigste aanklacht tegen Netanyahu dat hij een illegale overeenkomst heeft gemaakt met de uitgever van Yediot Achronot, de meest verkochte krant van Israël, om zijn belangrijkste rivaal, het gratis dagblad Yisrael Hayom, te hinderen in ruil voor een flatterender berichtgeving.

Een enquête van TV Channel 10 wees uit, dat 51 procent van de Israëli's denkt dat Netanyahu schuldig is, en dat 66 procent verwacht dat hij onmiddellijk ontslag neemt indien hij wordt aangeklaagd.

Minister van Milieubescherming Ze'ev Elkin (Likoed) reageerde op de Israëlische radio en benadrukte dat het publiek uitvaart tegen Netanyahu, terwijl ze maar één kant van het verhaal weten. 'Netanyahu kan zijn versie van de zaken niet presenteren. Iedereen laat alleen de versie zien die hem beschuldigt, dus het is een oneerlijke wedstrijd,' zei Elkin. 'De houding van het volk is niet verwonderlijk, omdat ze een paar dagen geleden al in de media hebben gehoord, dat Netanyahu al is veroordeeld. Dat heeft dus duidelijk zijn invloed op de vraag naar het vertrouwen van het publiek.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.