Abbas bedankt 'martelaren' na overwinning Tempelberg

zondag 6 augustus 2017 |  Redactie Israel Today
De voorzitter van de Palestijnse Autoriteit Machmoud Abbas heeft gisteren in zijn kantoor in Ramallah vertegenwoordigers van Oost-Jeruzalem ontmoet. Daarbij sprak hij ook over de crisis rond de detectors bij de ingangen van de Tempelberg, die inmiddels weer zijn verwijderd.

Bij de ontmoeting bedankte Abbas de vertegenwoordigers van Oost-Jeruzalem voor hun uithoudingsvermogen tijdens de crisis rond de Tempelberg, en zei ook dat hij de 'de martelaren van Jeruzalem bedankt, die zijn gevallen op de weg van Allah en de Al-Aqsa-moskee.' Dit zou hen de overwinning hebben gebracht. Ook bedankte hij de moefti van Jeruzalem.

Voorts zei Abbas: 'Jullie hebben de overwinning gebracht en gedaan wat er van jullie werd verwacht. We hebben jullie gesteund en niet in de steek gelaten.' Het Palestijnse volk moet deze overwinning behouden om verdere prestaties te bereiken.
Ook sprak Machmoud Abbas over de opschorting van de samenwerking met Israël op het gebied van veiligheid. Dit besluit zou al een aantal jaren geleden zijn genomen, maar pas na de crisis rond de magnetische detectoren zou deze beslissing zijn uitgevoerd.

De bijeenkomst van gisteren gebeurde met op de achtergrond het verwachte bezoek van de Jordaanse koning Abdullah aan Ramallah. Het is het eerste bezoek van de Jordaanse koning aan de Palestijnse gebieden sinds vijf jaar. Tijdens dit bezoek zullen Abdullah en Abbas praten over de situatie op de Tempelberg, de geschorste veiligheidscoördinatie met Israël en het incident bij de Israëlische ambassade in Amman. Daarbij zou men graag een imago van eensgezindheid uitstralen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.