Een dag na de steekpartij in de supermarkt in Yavne

donderdag 3 augustus 2017 |  Redactie Israel Today
Een dag na de mesaanval woensdag in een supermarkt in Yavne, komen de klanten weer hun inkopen doen. Het filiaal probeert de dagelijkse routine weer op te pakken. De assistent-chef is zwaar gewond, in coma en wordt beademd.

In de gangpaden van de supermarkt deelden klanten en medewerkers hun belevenissen van de vorige dag. 'Het is verschrikkelijk, wat hier gisteren gebeurde', zei een kind, 'maar dat houdt mij niet tegen om hier te komen.'

Een andere klant kwam vergezeld door haar echtgenoot. Ze wilde deze keer niet alleen gaan winkelen. Een andere klant zei dat het vreemd aanvoelde, toen ze door het gangpad liep, waar de terrorist de medewerker van de supermarkt had aangevallen.

Yavne is een kleine stad, die door de aanslag van gisteren plotseling in het nieuws is gekomen. Het was de eerste keer dat er een terroristische aanslag in de stad plaatsvond.

De toestand van het slachtoffer wordt door de artsen van de Kaplan Hospital in Rehovot verder als zeer ernstig beschreven. Toch was zijn toestand gestabiliseerd. Vandaag zal hij weer moeten worden geopereerd. In het ziekenhuis waren gisteren al veel familieleden aangekomen. Ze kwamen uit verschillende delen van het land om te bidden voor het welzijn van de 43-jarige vader van vijf kinderen.

Het Israëlische leger is afgelopen nacht in actie geweest de woonplaats van de terrorist, het dorp Yata, in de buurt van Hebron, dat als een bolwerk van het terrorisme wordt beschouwd. Ze doorzochten zijn huis, namen persoonlijke bezittingen mee en ondervroegen de familie. Het lijkt erop dat de 19-jarige terrorist, net als velen voor hem, alleen handelde, zonder bij een terroristische organisatie te behoren.

Israëlische militairen in Yata, het dorp van de terrorist.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.