Saeb Erekat: de belichaming van ondankbaarheid

woensdag 2 augustus 2017 |  Tsvi Sadan
Het maakt je soms wanhopig, wanneer je ziet hoe iemand Israël poogt te verdedigen. Het vooroordeel, de onwetendheid, onverschilligheid voor de waarheid, maken het bijna onmogelijk om een discussie in het voordeel van Israël te winnen. Het lijkt wel of het illegaal is iets positiefs over de Joodse staat te zeggen.

De redenen voor een dergelijke verschrikkelijke atmosfeer verschuiven volgens de ideologische trend. Tegenwoordig is kolonialisme de reden voor haat tegen Israël, de Joden kwamen uit Europa, zeggen de anti-kolonialisten, ze hebben Palestina gekoloniseerd. Daarom is er geen rechtvaardiging voor zijn bestaan, ongeacht wat Israël doet.

Dinsdag vierden we de vastendag Tisha be'Av, op de negende dag van de maand Av, en we gedachten de vernietiging van de Tempel, die volgens UNESCO niets met de Joden te maken heeft. Deze diefstal van Joods erfgoed, dat deel uitmaakt van een algehele poging om Israël te vernietigen, was een initiatief van de Palestijnen, die – behoorlijk hypocriet – gebruik maken van Israëlische goodwill.

Onderhandelaar Saeb Erekat ernstig ziek
Interessant is dan, dat we juist vandaag vernemen dat Saeb Erekat (archieffoto), al vele jaren de Palestijnse onderhandelaar, lijdt aan longfibrose. Evenals de overige Palestijnse leiders doet Erekat venijnige en kwaadaardige pogingen om Israël te belasteren en meer dan eens heeft hij de Joodse staat van 'volkenmoord' beschuldigd. Maar nu het aankomt op het redden van zijn eigen leven, is er maar één plaats waar Erekat heen wil: Israël.

Deze giftige anti-Israël woordvoerder hoopt nu dat Israëlische chirurgen hem met succes een vervangende long kunnen geven, die waarschijnlijk uit een Joodse Israëlische donor wordt weggenomen.

Gisteren vernamen we ook via het Facebook nieuwskanaal Divuach Rishoni over een Palestijnse familie, die eist dat een van zijn leden, die ernstig gewond was geraakt door een auto-ongeluk, naar een Israëlisch ziekenhuis wordt overgebracht. Videobeelden die online werden gepubliceerd, toonden de functionarissen van het Razi Ziekenhuis in Jenin, die het verzoek weigerden, en vervolgens trok een van de familieleden een pistool teneinde het ziekenhuis te 'overtuigen' om zijn familielid niet te weg te sturen om medische zorg in Israël te krijgen.

Israëlische ziekenhuizen accepteren regelmatig Palestijnen, ongeacht wie ze zijn. Zelfs terroristen die Israëli's hebben gedood, krijgen levensreddende behandelingen van de mensen die ze zouden doden als ze de kans kregen. En medische zorg is slechts een van de vele voordelen die Palestijnen uit Israël ontvangen.

Geen wonder dat de meeste Palestijnen liever onder de Israëlische 'bezetting' leven dan onder het slecht functionerende bestuur van de Palestijnse Autoriteit. Maar dat is nauwelijks van belang voor degenen die zonder enig spoor van bewijs Israël van alles blijven beschuldigen, van volkenmoord tot apartheid en vergiftiging van drinkwater.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.