Recordaantal Joden op Tempelberg tijdens Tisha be'Av

dinsdag 1 augustus 2017 |  Redactie Israel Today
Al meer dan duizend Joden hebben vandaag, Tisha be'Av, de Tempelberg betreden om de vernietiging van de Joodse Tempel, 2000 jaar geleden, te gedenken.

In tegenstelling tot moslims, die het is toegestaan op de Tempelberg te bidden en geen veiligheidscontroles behoeven te ondergaan, werd aan de Joodse bezoekers gevraagd door metaaldetectors te lopen. Verder moesten ze hun identiteitskaarten bij de ingang achterlaten en verklaren op de Tempelberg niet te bidden.


Bij de ingang van de Tempelberg moesten Joodse bezoekers hun identiteitskaarten neerleggen.

Enkele honderden Joden wachtten urenlang bij de ingang, omdat de politie slechts een beperkt aantal Joden op de Tempelberg toelaat. Op de Tempelberg werden de Joden begeleid door politieagenten, die daarbij ook video-opnamen maakten, om ervoor te zorgen dat de orders worden nageleefd.

Volgens berichten in de media werden zes Joodse bezoekers van het terrein van de Tempelberg geleid, nadat ze zich niet zouden hebben gedragen in overeenstemming met de verordeningen, vertelde de politie later.

Joden onder politietoezicht op de Tempelberg

Het voormalige Knessetlid Michael Ben-Ari zei dat hij meer dan twee en een half uur had moeten wachten. Toch is hij optimistisch over het steeds groter wordende aantal Joden die de Tempelberg bezoeken. Er is een revolutie gaande, vertelde hij aan de nieuwswebsite Arutz 7.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.