Open microfoon vangt op wat Bibi over Palestijnen denkt

Monday, July 31, 2017 |  Redactie Israel Today
Toen de Indiase premier Narendra Modi begin juli Israël bezocht, sloeg hij opvallend Ramallah en het Palestijnse leiderschap over. Een paar weken later sprak premier Benjamin Netanyahu met Oost-Europese leiders in Boedapest, toen een 'hot mic' zijn woorden opving, terwijl hij precies uitlegde waarom Modi de Palestijnen vermeed, en waarom iedereen dat ook zou moeten doen.

'De Indiase premier Narendra Modi zei dat hij water nodig heeft voor zijn volk. Waar zal ik dat krijgen? In Ramallah? Nee,' hoorde men Netanyahu tegen de Europese leiders zeggen. De geluidsopname is gepubliceerd door het Israëlische dagblad Ha'aretz.

De internationale gemeenschap heeft inderdaad een overdreven grote hoeveelheid geld uitgegeven aan de Palestijnse Autoriteit (per inwoner meer dan wat Amerika na de Tweede Wereldoorlog uitgaf voor de wederopbouw van Europa, een programma dat bekend staat als het Marshall-plan).

De meeste mensen zijn enorm teleurgesteld over het falen van het Palestijnse leiderschap om deze fondsen te gebruiken om een ​​bruisende, levensvatbare en zelfvoorzienende maatschappij en economie op te bouwen.

Ondertussen is het kleine Israël er met beperkte middelen in geslaagd om een wereldwijde economische macht te worden, die onevenredig grote bijdragen levert aan geneeskunde, wetenschap, technologie en landbouw.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.