Video van de Dag: De bergen rond Jeruzalem

Monday, July 31, 2017 |  Dov Eilon, Redactie Israeltoday.nl
De video van vandaag brengt ons naar de bergen van Jeruzalem en toont ons in indrukwekkende luchtopnamen onder andere het Castel National Park, waar het gelijknamige oude fort staat. Deze plaats had een belangrijke strategische betekenis in de Onafhankelijkheidsoorlog in 1948, toen de weg naar Jeruzalem was geblokkeerd,.

U kunt ook kort de nieuwe 'Harel tunnels' zien, die de weg naar Jeruzalem iets korter hebben gemaakt. Daarna gaan we naar Latrun, 25 km ten westen van Jeruzalem, dat na de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948 net aan de Jordaanse kant van de Groene Lijn terecht kwam. Daar zien we het trappistenklooster met de prachtige, groene omgeving. Iedere ochtend rijd ik er langs op weg naar Jeruzalem.

Op 1:48 zie je ook 'Mini Israel', waar je miniaturen van alle bezienswaardigheden van Israël te zien krijgt. De video eindigt met beelden van het Tankmuseum Yad LaShiryon in Latrun, waar zeer vaak ceremonies worden gehouden. Daar kunt je tanks van verschillende herkomsten en leeftijden bekijken.

Over de bergen rondom Jeruzalem gaat ook deze video. De tekst uit Psalm 125:2 wordt gezongen door het Shira Chadasha Jongenskoor.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.