Voorwerpen uit tijd verwoesting Jeruzalem gewonden

Sunday, July 30, 2017 |  Redactie Israel Today
In de Stad van David, bij de opgraving ten zuiden van de Oude Stad, zijn voorwerpen gevonden die de bewijzen vormen voor de vernietiging van Jeruzalem door de Babyloniërs in het jaar 586 v.C.

De Israel Antiquities Authority toonde de verzamelde journalisten de vondsten en verklaarde: Deze opgraving toont aan dat Jeruzalem tot ver buiten zijn muren is uitgegroeid. De ruïnes die we hebben onderzocht, bevinden zich buiten de stadsmuur en vormden de oostgrens van de stad in die tijd.'

Deze 2500 jaar oude vondsten bestaan ​​uit verkoold hout, druivenpitten, potten, visschubben en botten en unieke, zeldzame artefacten. De archeologen zeggen dat deze voorwerpen de welvaart van Jeruzalem onderstrepen. Opmerkelijk is een klein ivoren beeldje van een vrouw, die haar haar op Egyptische wijze draagt. De kwaliteit van de afwerking getuigt van het uitstekende vakmanschap van de kunstenaar.

Tot de belangrijkste vondsten behoren enkele voorraadpotten voor granen en vloeistoffen, waarvan enkele gestempeld waren. Anderen hadden zegels die een zes-bladige roos voorstellen. Volgens de archeologen betekende dit zegel 'voor koninklijk gebruik'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.