Israel Today tv-magazine: Is Jeruzalem echt verenigd?

Friday, July 28, 2017 |  Redactie Israel Today
In dit Duitstalige tv-magazine staat de laatste van een reeks interviews die we voor onze Jeruzalemdag-uitzending hadden met getuigen, deskundigen en bekende persoonlijkheden naar aanleiding van Jeruzalem 50 jaar herenigd.

Advocaat dr. Schmuel Berkovitz is een expert inzake Jeruzalem en de heilige plaatsen in Israël. Hij legt uit of Jeruzalem werkelijk verenigd is. Of de Israëlische regering genoeg doet voor de Arabische burgers. Naar zijn mening moet men de Arabieren op de proef stellen en alles opgeven wat niet nodig is voor de veiligheid van de Staat Israël. Dit is de enige test, niet het recht van de voorvaders, maar het recht op veiligheid, het recht op leven in veiligheid, alleen om te zien of de Arabieren aan de voorwaarden voor een vredesakkoord voldoen. Hij ziet momenteel aan beide zijden geen geschikte partner voor een dergelijke overeenkomst.

Voorts een reeks opnamen van het eind juni en begin juli gehouden 'Licht in Jeruzalem'-festival'. Ideeën van kunstenaars uit Israël en het buitenland werden op 39 plaatsen getoond.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.