Tempelplein: Veel kritiek op Israëls toegeeflijkheid

Wednesday, July 26, 2017 |  Redactie Israel Today
De Israëlische TV-zender Channel 2 meldde dinsdagavond in het nieuws, dat de meerderheid van de Israëli's de beslissing van het veiligheidskabinet om de metaaldetectors te verwijderen, niet steunt.

De ingang tot de Tempelberg zonder metaaldetectors. (Foto: Hadas Parush/Flash90)

In een nieuwe enquête werd aan de deelnemers gevraagd, of ze de installatie van metaaldetectors bij de ingang tot de Tempelberg juist vonden. 68 procent zei ja, 23 procent zei nee en 9 procent had geen mening.

Op de vraag of het verwijderen van metaaldetectors een juiste beslissing was geweest, noemde 77 procent dit een teken van de capitulatie van Israël, terwijl 17 procent meende dat dit niet het geval was, en 6 procent had geen mening.

67 procent had een negatief oordeel over Netanyahu's aanpak van het conflict, terwijl 23 procent zei dat hij de situatie verstandig had aangepakt.

Dit onderzoekt toont aan, dat de Israëli's helemaal niet tevreden zijn met de uitkomst van het conflict. Misschien is de strategie van Netanyahu, om de gemoederen tot elke prijs rustig te houden en elke confrontatie uit de weg te gaan, op de lange termijn niet helemaal goed. Het volk schijnt dat in elk geval zo te zien.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.