Video van de Dag: Naharia aan de Middellandse Zee

Wednesday, July 26, 2017 |  Dov Eilon

De video van vandaag brengt ons weer naar het noorden, naar de stad Nahariya. De stad werd in 1934 gesticht door Duitse immigranten, ligt in West-Galilea aan de kust in de buurt van de grens met Libanon.

Ik heb persoonlijk een heel speciale relatie met Nahariya, want het was de eerste stad die ik in Israël heb leren kennen. Toen, in de jaren tachtig, kon je nog steeds de Duitse invloed bemerken en er enkele Duitse immigranten uit de tijd van de oprichting aantreffen.

Het levensmiddelenconcern Strauss heeft zijn oorsprong in Nahariya. In de jaren dertig begon de familie Strauss de melk van de koeien van hun kleine boerderij in Nahariya te verkopen. Vandaag is Strauss een van de grootste levensmiddelenconcerns in het land. In de omgeving van de stad bevinden zich veel kibboetsen en Moshavs. In de loop der jaren is de stad verder gegroeid en werden nieuwe wijken gebouwd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.