Metaaldetectors weg bij ingangen naar Tempelberg

Tuesday, July 25, 2017 |  Redactie Israel Today
Het Israëlische veiligheidskabinet heeft maandagavond besloten, dat de metaaldetectors bij de ingangen van de Tempelberg worden verwijderd en vervangen door andere 'geavanceerde controlemethoden', zoals hoge-resolutie camera's die ook metaal kunnen detecteren.

De onlangs geïnstalleerde beveiligingscamera's zullen ook worden verwijderd, waardoor feitelijk de veiligheidssituatie weer wordt zoals die was voor de moord op twee Israëlische politieagenten.

De Israëlische regering bereidt nu de installatie van 'slimme' controlesystemen voor, waarvoor al 100 miljoen shekel (ongeveer € 25 miljoen) is begroot. De installatie van de nieuwe technologieën zal ongeveer zes maanden in beslag nemen, terwijl in het gebied van de Oude Stad van Jeruzalem meer politie aanwezig zal zijn.

Een van de slimme, nieuwe technologieën is het gebruik van hoge-resolutie camera's die zijn uitgerust met thermische systemen die verborgen wapens en explosieven kunnen detecteren. Bovendien zullen deze camera's worden uitgerust met een geavanceerd systeem voor gezichtsherkenning.

Maandagavond is al begonnen met het verwijderen van de metaaldetectors.

Moslims blijven buiten de ingang van de Tempelberg bidden tot de veiligheidsmaatregelen zijn verwijderd en ze zullen naar verluidt blijven 'protesteren' tegen deze maatregelen.
De spanningen tussen Israël en Jordanië, de officiële 'hoeder' van de Tempelberg, zijn de afgelopen dagen opgelopen na de aanval in de Israëlische ambassade in Amman van een Jordaniër op een bewaker, die bij zijn verdediging twee Jordaniërs doodde.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.