Bewaker en ambassadeur veilig terug uit Jordanië

Tuesday, July 25, 2017 |  Redactie Israel Today
De medewerkers van de Israëlische ambassade in Amman, Jordanië, zijn gisteren veilig teruggekeerd naar Israël, nadat ze zich sinds zondag moesten verschansen in de ambassade na het schietincident, dat twee Jordaniërs het leven heeft gekost.

Gisteren hebben Israël en Jordanië kennelijk een akkoord bereikt volgens welke de metaaldetectors op de Tempelberg worden ontmanteld en het ambassadepersoneel mag terugkeren naar Israël. Maar Netanyahu zei dat de crisis met de metaaldetectors niets te maken heeft met het incident bij de Israëlische ambassade in Jordanië.

Premier Benjamin Netanjahu ontving dinsdag de Israëlische ambassadeur, mevrouw Einat Shein, en de veiligheidsbeambte, Ziv, in zijn ambtswoning. Hij zei: 'Ik ben blij jullie te zien en dat de zaak goed is afgelopen. Jullie hebben je tijdens de crisis heel goed gedragen en het was onze plicht om jullie uit de ambassade te halen. Jullie vertegenwoordigen de staat Israël, en de staat Israël vergeet dat nooit.'

De bewaker, die licht gewond raakte bij de aanval, bedankte voor de hulp en zei: 'Het is een pak van mijn hart. Ik ben zeer dankbaar en blij om hier te zijn. Ik en ook Einat hebben gevoeld dat men achter ons staat en alles zou doen om een ​​oplossing te vinden."

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.