Israëls NeuroDerm verkocht voor ruim een miljard dollar

Tuesday, July 25, 2017 |  Redactie Israel Today
Alweer een geslaagde 'exit' van een Israëlisch bedrijf. De Israëlische farmaceutische onderneming NeuroDerm werd voor een bedrag van $ 1,1 miljard (€ 940 miljoen) verkocht aan het Japanse farmaceutische bedrijf Mitsubishi Tanabe Pharma.

Neuroderm ontwikkelt onder andere behandelingen van ziekten van het zenuwstelsel. Vooral voor patiënten met de ziekte van Parkinson kan dit goed nieuws zijn, want met de hulp van van de financieel sterke Japanse partner kan nu effectiever worden gezocht naar geneeswijzen voor deze ziekte.

NeuroDerm werkt al aan een geneesmiddel voor deze ernstige ziekte, dat het bedrijf over twee jaar op de markt wil brengen. In Europa en de VS is die medicijn in de testfase, en wanneer alles volgens plan verloopt, kan het in 2018 worden toegelaten.

Na de aankondiging van de Japanse overname schoot de koers van het aandeel NeuroDerm omhoog. Als de verkoop is afgerond, zal ook de Israëlische fiscus daarvan weer meegenieten genieten, net als bij vroegere exits van de Israëlische bedrijven zoals 'Waze' en 'Mobileye'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.