Elor Azaria na militaire dienst onder huisarrest

Thursday, July 20, 2017 |  Redactie Israel Today
Elor Azaria, de soldaat die schuldig was bevonden aan het doden van een op de grond liggende terrorist en veroordeeld was tot anderhalf jaar gevangenisstraf, heeft vandaag zijn drie jaar militaire dienst beëindigd en staat voorlopig onder huisarrest.

Elor Azaria met zijn ouders, drie dagen geleden in de rechtbank (Foto: Miriam Alster/Flash90)

Tot nu toe had hij zijn straf in een militaire basis uitgezeten. Binnen de basis Nachshoniem kon hij zich vrij bewegen. Door zijn ontslag uit het leger kan hij daar nu niet meer blijven. Daarom werd hij vanochtend naar huis gestuurd, waar hij onder volledige huisarrest zal staan tot het einde van de maand, wanneer de rechtbank zijn beslissing op het beroep van Azaria bekend zal maken.

De advocaat van Azaria was in beroep gegaan tegen de uitspraak, en pleit nog steeds voor onschuldig. De officier van justitie was op haar beurt in beroep gegaan tegen wat zij een te milde straf vond, en eist een ​​gevangenisstraf van twee jaar.

Het is nog niet duidelijk waar Azaria daarna zijn straf zal voortzetten. Tot het einde van de maand kan hij nu de tijd thuis doorbrengen bij zijn familie in Ramle. Hij mag alleen naar buiten met zijn familie om in de synagoge te bidden. Verder staat hij volledig onder huisarrest.

Elor in de armen van zijn moeder kort na zijn ontslag uit het leger (Foto: Channel 20)

Thuis werd hij hartelijk ontvangen door zijn vrienden en buren, en waren er posters op de muren gehangen die Elor Azaria verwelkomen en hem steunen. 'Wees sterk en stort niet in, we houden van je. Het volk is bij je en wacht je terugkeer,' stond op een van de posters. Zijn moeder was dolblij, haar zoon thuis te hebben.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.